Airline Tycoon Hangar
Forum Polskie Forum Airline Tycoon Strona Główna
   Airline Tycoon Evolution i Deluxe
     W7 i gra Airline Tycoon
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawel100g
Młodszy młotkowy


Posty: 7
Dołączył: 08 Sie 2009

PostWysłany: Wtorek 22 Grudzień 2009 8:28    
Temat postu: W7 i gra Airline Tycoon
Odpowiedz z cytatem  

Cześć, właśnie przesiadałem się na W7, wszystkie gry nawet te starsze śmigają ale Airline Tycoon Evolution niestety nie. Próbowałem trybów zgodności ale nie pomogły (gra się uruchamia ale jak klikną w coś w menu to wywala Mad ) Spotkał się ktoś z Was z takim problemem i go rozwiązał ? Bo na XP mi sie nie widzi wracać dla jednej (ale mojej ulubionej) gry.
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
musznik
Młodszy młotkowy


Posty: 4
Dołączył: 16 Sty 2010

PostWysłany: Sobota 16 Styczeń 2010 23:35    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Mam podobny problem na Win 7 x64 PL
Gra nawet nie startuje, a w dzienniku darzeń mam ot taki błąd, bez względu na tryb. Jakieś pomysły?

Kod:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: at.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x21434c53
Nazwa modułu powodującego błąd: unknown, wersja: 0.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x00000000
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00000000
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x51c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01ca96fb3012a370
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files\Monte Cristo\Airline Tycoon Evolution\at.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: unknown
Identyfikator raportu: 6e3e5900-02ee-11df-9725-001167000000
Powrót do góry
View user's profile Send private message Odwiedź stronę autora  
 
pawel100g
Młodszy młotkowy


Posty: 7
Dołączył: 08 Sie 2009

PostWysłany: Wtorek 19 Styczeń 2010 12:29    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Udało mi się odpalić te gra na W7, startuje jak się ustawi zgodność z XP SP3 i uruchamianie w oknie. Przynajmniej u mnie tak załapała Smile
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
Tir_omaniak
Młodszy młotkowy


Posty: 5
Dołączył: 07 Gru 2009
Skąd: ...:::<<<KOSZALIN>>>:::...

PostWysłany: Wtorek 23 Luty 2010 11:13    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Ja mialem cos w stylu ze po zaladowaniu sie gry, w menu nie bylo liter... nic... Znalazlem gdzies za pomoca wujka google patcha, ktory poprawial ten blad do nowszysch systemow windows dla Airline Smile
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
musznik
Młodszy młotkowy


Posty: 4
Dołączył: 16 Sty 2010

PostWysłany: Czwartek 22 Kwiecień 2010 19:34    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Ja próbowałem odpalić wersje evolution na Win7 x64, nie ruszyła... zainstalowałem wersje deluxe - i poszło bez żadnego problemu, nawet zgodności nie trzeba było zmieniać, ale jak wiadomo...deluxe nie jest po polsku Sad

Ostatnio zmieniony przez musznik dnia Wtorek 21 Październik 2014 17:03, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
View user's profile Send private message Odwiedź stronę autora  
 
czepan
Młodszy młotkowy


Posty: 1
Dołączył: 19 Lip 2012

PostWysłany: Czwartek 19 Lipiec 2012 15:45    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Przepraszam czy komuś udało się rozwiązać ten problem ? zmiana zgodnosci nic u mnie nie daje niestety Sad
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
TheFly
Młodszy młotkowy


Posty: 2
Dołączył: 17 Lip 2012

PostWysłany: Czwartek 26 Lipiec 2012 16:49    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Na komputerze mojego brata (który również ma W7) pare miesięcy temu udało nam się tą grę uruchomić. Tylko teraz nie pamiętam w jaki sposób Crying or Very sad Spróbuj w zgodności ustawić "uruchom jako administrator" Pare starszych gier dzieki temu podziałało Wink
_________________
Everything you know is wrong...

Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
Sarachiel
Młodszy młotkowy


Posty: 1
Dołączył: 10 Maj 2015

PostWysłany: Niedziela 10 Maj 2015 18:48    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Odgrzewam kotleta Razz

Ostatnio znalazłem u siebie płytkę z jakiejś gazetki z 2004 roku na której właśnie jest ATE. Oczywiście po instalacji gra nie chce się uruchomić, tzn. proces AT jest uruchomiony, komp przez chwilę myśli i ... i proces znika. Próbowałem różnego rodzaju kompatybilności (W95/W98/XP(SP3)) i pozostałych ustawień (uruchom jako admin, wyłączenie skalowania ekranu, tryb okienkowy (-window) oraz opcji z config.exe, głównie nie używanie pamięci karty graficznej).

Mam W7 x64, pozostałem parametry komputera (de facto laptopa) są zbieżne ze współczesnymi. Czy ktoś może miał podobny problem i wie jak nań zaradzić? Próbowałem patche ze strony, ale też nic nie pomogły.

Z góry dzięki za odpowiedź ! Smile
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
musznik
Młodszy młotkowy


Posty: 4
Dołączył: 16 Sty 2010

PostWysłany: Sobota 19 Sierpień 2017 21:36    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

po latach odpowiem sam sobie, jedyna aktualnie działająca metoda
na ATE PL/ENG w Windows 10 to

Virtual Box (5.1.26 potwierdzony) + Windows XP + fix na direct draw (atdfix https://goo.gl/HNL1oK) który należny umieścić w katalogu z grą, naprawia problemy z prędkością gry + zmiana wyświetlania rozdzielczości VB na tryb SKALOWALNY (host+c;prawy ctrl+c) co ułatwia nam granie na gigantycznych monitorach Smile

wszystko działa bardzo płynnie mimo emulacji


Ostatnio zmieniony przez musznik dnia Niedziela 01 Październik 2017 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
View user's profile Send private message Odwiedź stronę autora  
 
tajtinum
Młodszy młotkowy


Wiek: 25
Posty: 1
Dołączył: 05 Wrz 2017

PostWysłany: Wtorek 05 Wrzesień 2017 7:21    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Z Virtual Boxem nie chce mi się kombinować Razz Mam za słabego kompa...
_________________
Krem na jędrny biust - https://frashe.pl/
Powrót do góry
View user's profile Send private message  
 
musznik
Młodszy młotkowy


Posty: 4
Dołączył: 16 Sty 2010

PostWysłany: Niedziela 01 Październik 2017 10:56    
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem  

Kolejna ciekawostka, udało mi się uruchomić to ustrojstwo (ATE) bez wirtualizacji na Windows 10 X64 (Creators Update) i to bez ustawiania jakiejkolwiek zgodności.

Jedynie wyczyściłem kompletnie sterowniki karty graficznej ATI aplikacją Display Driver Uninstaller (DDU).

Wszystko działa, pozostają tylko problemy z perspektywą na pełnym ekranie.
Powrót do góry
View user's profile Send private message Odwiedź stronę autora  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Forum Polskie Forum Airline Tycoon Strona Główna
   Airline Tycoon Evolution i Deluxe
     W7 i gra Airline Tycoon

Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum

Powered by phpBB (c) 2001, 2002 phpBB Group. Theme loosely based on FI Theme.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa), Obecny czas to Poniedziałek 22 Styczeń 2018 5:07